Saturday, November 5, 2011

Tired


Assalam and a very good night readers *macam nak wish gudnyte.

I am seriously tired today. and have a seriously back pain -_-'

Mum woke me up 10:00am in the morning which i thought it was too early for me. HAHA
Oh, aku dikejutkan sebab banyak kerja menanti. wuwuwu.

Bangun, basuh muka, ikat rambut.
Ikan, ayam, sotong, udang menanti di dapur.
Pheewww~ ye abang2, gua cewek yang pandai membersihkan ikan,udang,ayam dan sotong
*calon isteri terbaik. hewhewhew.

So i started to clean them one by one.

Tahu, orang selalu kata, duduk dekat dapur, cara paling mudah dapat pahala.
I wonder why, untillah one day i heard from radio, its because, segala kerja kite lakukan bermula dengan bismillah..

I mean, when i started to clean the fish, *terdidik dari dulu, mula dgn Bismillahh...
and to make sure its clean enough, clean it with salt water and this also started with Bismillah followed by Selawat.
When nak goreng ikan pun for sure start dengan Bismillah..
See, how easy it is actually to get pahala ;')
*mari gadis2 sekalian duduk di dapur. teheeeee :)

I have a serious back pain right now.
I dont know why, nak kata umur aku 91 tipu lah kan. masih muda dan manis lagi. HAHA

Today i washed our bathroom.
*oh, kat rumah ni aku maid xbergaji. toilet memang rumah kedua gua. HAHA. cool husna, cool!

I hold to this,
when u do a work, and you feel, its hard, then think, if you, that is now younger and Alhamdulillah dont have any disease, feel its hard,
then what about your parents,
you know, in their age doing that thing.
*barely can imagine it.

Kadang2, serious malas, gila punya malas, tapi,
fikir, fikir lantai toilet kalau licin, ade mak ke, abah ke jatuh.
Serious menyesal gua xberlagu beb!

I'm not saying , akulah anak yang baik, just, something yang aku nak share, you know,
bila kadang2 kite malas gila buat something kerja tu, fikir balik, kudrat kite ni, apelah sgt nak dibandingkan kesihatan kedua ibu bapa yg membanting tulang utk besarkan kita kan?

phewww~ * wiping tears.

Cik Husna, stop being lazy. Thank you.
*PMS, you are just overloaded make me sensitive.

To even just think and realize that one day, my parent surely,definitely, gonna leave me,make my tears fall down non-stop.
Would i be able to endure and accept it?
i dont know.
Tapi mati itu sesuatu yang pasti.kan.

*******


and then we made begedil.
Mum put all the work on my shoulder, luckily i've surf the internet for the recipe.
HAHA. so i just followed the recipe and tadaaaa. Its done :)

*i cant wait to make this for my roommates :)

am totally full right now.
We went to ikan bakar Alai just now. angah belanja. terima kasih angah.


Back bone,
are you okay?
damn, this hurt T_T

* need to lay down.

Selamat Hari Raya Aidiladha :)


Daripada-Nya kita datang, dan kepada-Nya juga kita kembali

6 comments:

zuhaidah said...

kann awk, asal sy asyik lupe nk sebut bismillah kann.
thankss for reminding me =)

Nini Hartini said...

akk pun sdg2 membiasakan diri ucp bismillah.. but always forgot. mmg susah nk selalu ingat.

Yatt!!!!

alai tu 5-7 minit je dr rumah mak akak. uwaaa..klu tau td blh jumpe jap :(

♫ ♥ farah ada ♫ ♥ said...

aah kan. slalu buat keje kt dapo, mulut tak begerak pun, tgn jek laju buat keje. rugi nye.

kena amalkan ni. :)




waaaa! even tho sy x minat sgt begedil. tp nak rase la awk masak! HEHE


such a nice daughter. :)
sy pun kdg2 x pikir sgt mcm tu.
anak ape la ni. -___-"


awak dah bole jadi isteri org nih. hehehe.


take care ye. dari dulu sakit belakang. huuuu.




samat ari raye!

Herlisyatt said...

zu : sila rajen2 bc bismillah lepas ni tahuu :)


kak tini : laa. dekat ke ngan umah akak. wuwuwwu. patut dah leh jumpe kan. sedihnye.
hehehe. xpe. amalkan. nnti lama kelamaan akan igt selalu :)

Herlisyatt said...

ada : sy sakit nehhh

Anonymous said...

did you shit that?

sorry. it does look like it.

sorry. asp-burgers.