Monday, October 18, 2010

Pointer.

SEM 1's result might be announced tomorrow.
Errrr -.- kecut perut :)

Kenangan ;

Di TGB tersayang ( i miss TGB damn much )

Sem 1 : 3.84
Sem 2 : 3.59
( *putus cinta pertama kali, teruk kan. -.-. xpayah ckp, aku tahu BODOH )
Sem 3 : 3.72
Sem 4 : 3.77

** akibatnya CGPA aku teruk :( hailaaa. sebb 2nd sem punya. skali pointer da jatuh, nak naikkan CGPA mmg gila susah. berkerja separuh mati ouke utk naikkan jd 3.7 )

Dulu di TGB :
* study smpi 3-4 pagi dengan nescafe bagai. lepas taklim sure2 lah. ( even though kdg2 aku skip taklim. -.- tido.hahaha. pastu bangun study )
* ade meja tu, meja lipat, aku suka meja tuh. aku ade tulis smthing ats dia. aku suka. beri aku semangat mendalam punya :)
* TGB lights off pkul 11, so nk study aku duk depn pintu bilik, lepas clear kn kasut, duduk bersila n study ditemani lampu2 corridor, kalau hati kering aku main buka je lampu until pg esok :)
* kalau aku xdpt jwb soalan, mesti punyelah ketuk pintu bilik muner! tolong ajar.
* aku slalu gila2 STRUGGLE weekdays, sbb weekend, something yg aku tunggu gila2. hhahaaha. weekend hari aku bahagia. apekah -.- tp ye, aku rindu.
* kalau aku sedih kt TGB, aku nangis gila2 punya hebat mlm tuh, besok dgn mata panda pun aku still rileks blh gelak2. tp kat UIA. -.-
* kalau aku tension, ade someone yg akn sooth aku. satu ayt dia da cukup kot ms tuh utk buat aku better. ye, aku rindu.
* ats meja kat kelas aku ade letak mcm2 quotation, gambar, nm org2 yg beri aku semangat, so bila aku study dlm kelas, sure aku pay attention. ye, aku rindu.
* ade surau TGB, aku suka study kat situ, dengan baju kurung dan sweater pink aku, smpi pkul 12 duduk kat surau.
* aku rindu miss Aishah, cikgu Hasran, cikgu Norin, ustaz, teacher azreen, cikgu suriana, semua.

__ aku rindu TGB, aku rindu dulu, aku rindu 515, aku rindu hidup dulu, aku rindu dia yg dulu.

can we turn the time back?

thanks bella's lullaby, lg hebat air mata aku turun. emotional problem :(

** future is mine to decorate. we r moving forward. those r the most unforgettable memories. i keep it in my heart, on my treasured corner. we cant turn the time back, we cant wish for something to become better if we dont try to make the change by ourself. Its the past, the base that bring me to where i stand now. Life is unpredictable. What ever it takes, i know, past is something that we should leave behind. Live with the future. Nothing will be the same. People change, people do change. People is changing day by day, time by time. I just need to be tough, to be well-prepared to face everything that come in the future. I might not always be at the top, but i'll never let myself to be below the boundary line.

Ya Allah, biarkan aku jatuh cinta.

7 comments:

Adika said...

tak perlu diputar.......masa2 yang mendatang jauh lebih beharga....walaupun mmg demi masa kita kerugian......
jadi hargai masa2 yg datang.......jadikan yg lalu sebagai pengajaran dan pengalaman yg sngt berharga...yang pergi akan pergi dan yang datang akan terus datang.......

FatinHusnaKamaruddin said...

huuuuu
adi..
thanks
cuma sgt sedih
byk yg hilang adi. terlalu byk yg hilang
i wish i will have those that i lost again.

Adika said...

:)...
setiap apa yang hilang tu....boleh ditebus balik...
kene ada usaha...kene maju...mara kehadapan...walaupun perlahan....:)

FatinHusnaKamaruddin said...

thanks adi. InsyaAllah. yg hilang tuh maybe jodoh sampi di situ sahaja kan? xpelah. i do will be tough
n move on :)

Adika said...
This comment has been removed by the author.
Adika said...

ne more thing dear....

xda ada manusia yang lahir kat dunia ni untuk jadi bodoh.....

Sorry.....but please do not call yourself like that again...ok...

it just break my heart....even your parents heart if they know this......

Do not do it again....ever.....for the rest of your life.....every word is a pray....pray for the good....for yourself...and others...

FatinHusnaKamaruddin said...

ok adi
sorry :)
just emotional problem je.
hailaaaa