Saturday, February 25, 2012

-outing-
Strength comes within ourselves. Dont give up. Dont give chance to yourself to give up.
It wont come if you stand still, so work out, and fight!

So, Assalamualaikum readers.
*been really long since my last update. (to tell you how busy i am)

My weekends nearly comes to an end. Like always, choosing Friday for outing day. Dan hala tuju, xlain xbukan Mid Valley. *serbu midvalley meh sebelum pergi Kuantan nnti. InsyaAllah :)


Kenapa kadang2, kite macam, dah stuggle habis ni, dah bersengkang kaki mata dan telinga utk study, but still, last skali result. Erk. hampa. duka. kecewa. lara.

and tambah keenakan cerita,
tgk pulak mana2 kawan kite, tgk diorg xstudy mana pun, tp result. GEMPAK habis -_-
Tak ke timbul dalam hati,
"Kenapa. kenapa. kenapa semua ini terjadi. Xcukup ke usaha yang aku berikan. Wuwuwuuw." mulalah mcm2 fikiran negatif bercambah. Manusiakan. Agak xnormal kalau boleh cool me-cool tanpa sebarang rasa duka lara.

Haihh, tapi, SABAR, SABAR,

This is another test from Allah, InsyaAllah, nak tngok sama ada kite ni akan terus berusaha atau, huh! stop right away from struggling.
*nauzubillah.
Kira patah hati habis ni!

Always remember, Allah cipta manusia lain2 ability dye.
Ade yang mcm gini, blaja skali, zuuup terus masuk kepala, ada yang mcm gitu, blaja la byk2 kali, last2 baru masuk kepala.

Tapi to one extent, we know ourselves kan, tahu degree kepandaian kite mcm mn,
So make ur own rythm, dah tahu anda slow skit dalam Biology contohnya *mengata diri sendiri, heeekk* jadi silalah menjadi bestfriend Biology setiap detik dan waktu.

and dont give up brothers and sisters, Allah is testing us,

to see whether we actually rely on Him, and begging Him to make our path easy or, just giving up.

Always remember, success wont come without effort, and everyone's degree of mind is different. You know you are weak, then you need to work more.

and if you know you are excellent, be grateful, because Allah lends the nikmat to you.

dan senjata hamba Allah, doa. doa. doa.

Rely on Him, so He'll always see you. and will help you.
InsyaAllah. till then brothers and sisters.

* actually, this post is dedicated to myself.


Dont give up fatinhusna, when you know you are weak in that particular subject, work on it.
AND DONT HATE BIOLOGY :)

Goodnight.


bubbye wedges.
incik seafarer ask me to berhenti sebentar dri membelimu.

tapi xpe.
incik seafarer boleh toleransi lagi.
bagi beli kasut :P
CONVERSE, EVERLAST satu!

2 comments:

untoldhistory said...

hahaha! berusaha tngga kejayaan:D moh la suka kan subj bio :")

FatinHusnaKamaruddin said...

hehehe

moh moh
InsyaAllah.
go BIO go!