Saturday, September 4, 2010

Stop!

Guys, please stop questioning my action.
Please stop judging me.What do u aspect me to do?
Benci and simpan dendam?
Kalau mcm tu sampai bile pun xkan selesai.
Dont u noe i wont get anything if i do that?
And how could u possibly hate someone that has been a part of u?
I just try to forgive n forget.
Xke itu membawa kebaikan kpd diri sndiri dan dia?
I just dont want to hurt myself.I just dont want to make me feel even more suffer.
Dont u think this is the ryte way to choose?
Stop telling me what to do!Stop telling me that i am stupid!
Enough with those bullshit words.
Just see this in the biggest picture.Long term effect.
The way i see him changed.I dont see him as my man-to-be.
But i see him as a friend.Enough!

7 comments:

Anonymous said...

Tpi na, ko xrs ke, ko sekrg main game lagi?
ko xrs ke ia sgt teruk.
na, dye xkan sedar ade or xde ko na.
ko lupe ke dye sape na?
lelaki tu na.
lelaki yg bg harapan kat kau tinggi menggunung. then tetibe blah mcm tu.
lelaki yg cipta impian utk ko, suddenly dye pergi kt prmpuan lain mcm tu je.
lelaki yg ko berkorban sglnye utk dye, tp atlast dye buat mcm nothing happen.
lelaki yg kt akn gne [eluang ke3 ko dgn baik, tp akhirnya, dye lukakan ko.
by the worst way that u feel.
na. bgunlah ok.
forgive n forget xsenang na.
u love him na.
until now.
aku kenal ko na!

FatinHusnaKamaruddin said...

Ape yg kaw ckp niE?
hey. kaw xtahu pape. so kaw ta payah nak judge ape2.
blh tak letak diri kaw dlm tmpat aku.
berpk jauh sikit.
kalau aku bnci dye pun, aku dpt ape?
kalau aku simpan dndam pun, bukan ke itu hnye menyeksa aku sndiri?
memendm rs yg xmungkin dpt ditggung?
kaw pk jauh sikit lah.
ye, memg dye lelaki itu.
tp dye manusia biasa jugak kan?
dye xperfect kan?
mulut manusia. biase lah berjanji itu ini, kaw, kaw juga berjanji dgn aku bukan? kaw rs kaw tunaikan ke? no body is perfect. dan da tersurat dye bukan jodoh aku.
perlu ke aku menolak takdir tuh. perlu ke aku menidakkan takdir yg dtg serve dpn mt? perlu ke? perlu ke? perlu ke aku melukakan hati sndiri? pk lah jauh. jgn singkatkan pemikiran sndr. ye, memg dye slh, n aku x kt pun dye xslh. tp ape yg aku buat utk kebaikan snri dan dia. yes, i do love him.
tp cinta itu blh hilang bukan?
blh hilang juga nnti,
just stop telling me those bullshit thing

Anonymous said...

aku suruh ko pk dgn bek na.
jln yg ko pilih, akn lukekan hati ko je.
ok. memg korg berkawan, aku takut smpai satu ms t, dye blah mcm tu je.
aku takut time tuh ko jatuh lg na.
na, i want to see those shines of u. hope so. tlg le pkkan hati n dr sndr dulu na.
ko akn jumpe mr.right ko nnti na. percylh. just kali ni, lepaskn dye tol2 na. jgn ade pape kaitan pun. ko xrs ke ini jln terbek?

FatinHusnaKamaruddin said...

aku dah pun lepaskan dye. aku da lepaskan dye. dah pun lepaskan dye. da lepaskan pun. jd cukuplah. cukuplah. cukuplah.

faten helmi nuur said...

na, hurm,aku tak tau ape yg jadi, so ape yg aku nk ckap erdsarkn ape yg aku bce , follow kat blog kw setia kali kw tulis post bru.hurm,aku stuju dngn ape yg kau buat.dye tak perfect.kw pon tak perfect.mungkin kau terlalu bgus untuk dye,due pergi kerana tak snggup hmpakan kau?who knows, mulut kte sebab lain, hati kata lain. dye adalah dye, sejauh mana kau faham dye, tak setanding dye memahami dirinya kan?so,sekarang belajar menghargai diri sendiri, memang seronok bercinta, tp jngn lupe, pahit mcm mne pula rse nye bile kecewa,
kw ambil je nie, sebagai pengalaman hidup, aku pon sdg forgive n forget, tak sng, namun aku tau, kaw rse lebih lega kan? hati tak berat, jiwa tak kacau, kepala tak sesak.org yg tak alami akn selalu berkta,itu dan ini, berkata seolah mereka tahu apa yang kita rse, sdgkn mereka juga tdk tahu.sekdar berpegang kepada ape yg mereka pernh alami dan rasa, tidak semestnya sme dngn ape yg kw rse, stiap org miliki pnglamn yg berbze, dan pnglaman itu yg dipegang, mnjd pdoman pd diri, dn kadg2 buat teman, tak slah mereka nak berkta, namun, kaw sndiri harus tetapkn hati, bila kau kata kau sudah memaafkan, maka, maafkan lah seikhlasnye, stiap org ade sbb tersndiri untuk berbuat sesuatu bukan :)
sudah lah :) capai impian kaw yang kaw dah susun dekat blog tuh,
aku yakin itu lbh penting bukn, melihat org yang melahirkan kaw tersenyum pnuh riang, bile ank kesayangn dia berjaya menggapai impian, bukan?
aku syg kaw na:)
even kita tak lah seakrab mne :)
bside kite ade bnyk persmaan juga :) kwn bek yg sme nama:)
kaw farain hafiefie,
aku norafifi :) haha kebetulan kan?

Anonymous said...

na. r u ok? aku kenal ko. kalo ko da repeat byk2 kali ape yg ko ckp. maksdnye ko sgt sedih. ko ok x na? r u crying?

FatinHusnaKamaruddin said...

aku ok je.
there's nothing much to think about
i'm not crying at all.

fatin helmi nuur : terima kasih syg. i do will be tough