Monday, May 17, 2010

4 days to go

Hm.. tinggal 4 hari jah. Sy sgt sedih kot. Duduk rumah jah dari bulan 3 hari uh,now na kene berangkat lagi. Sure, i'm gonna miss my mum n dad. Ahah, sy memg anak abah n ma. :)
Selama nie duduk bertiga jah kat umah. Mcm mn la na survive kat sn nnti kan.
Sekarang, sy cuba sdy upy sy sgt2 utk bersm n luangkan ms sy ngan ma abah. Haaha, if before this malas2 skit nak buat kerja, now sy buat semua kerja. Sedih kot sy na tinggalkan umah. Huh! Nnti ma abah tinggal berdua je, gaduh2 mnje nnti sape nak tenangkan? hahhaha. ma sakit kaki nnti sape na urut? hm... sedih kot. Rindu kot nnti na tggu abah balik bawak nasi bungkus. Hahahaha.
Ouke, i'm being childish. Tahu jah. Tpi sy tahu jah sy pergi utk berjuang. Berusaha bersungguh demi mereka. Tahu jah ma n abah nak sorang ank dye jadi doktor, so insyaAllah, sy lah tuh. Pergi dengan harapan. Sy tahu jah, sy suke mintak mcm2 kat ma abah. Heeee
.

Ma, abah,
InsyaAllah, panjang umur adik, adik pasti akan penuhi cita2 tuh.
There's nothing more important than both of u. Really, do wait for me. Coz i'll prove to u, dat ur little girl will fight with her everything to make both of u happy. InsyaAllah. Restui adik dan doakan adik ya.


Dan dia,
Tahu je bile masuk u nnti, maybe da ta mcm dulu. Masuk u means, sy masuk dlm hidup baru, begitu juga dye. Maybe dye akan melupakan sy. Maybe dye akan jumpe yg lain. Maybe dye akn lupakan sglnya. Dan maybe hari itu merupakan hari terakhir sy berjumpa dgnnya. Sedih.. tpi itu hidup dye bukan? Hm.. Preparing myself for any possibilities. Moga dye berjaya disana. Sihat sejahtera dan bahagia. InsyaAllah.

Sebak weyh!

InsyaAllah, sy pasti akn berusaha sebaiknya di sn nnti. Well, sy an ego, ta mungkin nangis depan ma abah, even betapa sedihnye sy. Dats y ma kate haty sy keras. Ahah, she doesnt noe how soft i am. gagaggag ;) Sy akan seimbangkan semuanya yg ada di dalam haty sy. Balance it both. Fun n study. InsyaAllah.

Pergi dengan harapan, pulang dengan kejayaan.InsyaAllah.

Ya Allah,
Peliharalah kedua ibu bapaku. Panjangkan umur mereka, agar aku sempat memberi sedikit kebahagian dengan tgnku sendiri. Kuatkan kudratku utk menghadapi seglnya. Kuatkan iman ku di sana nnti.
Amin.

4 comments:

N U R U L :) said...

kalau kau lagi 3 hari, aku lagi 3 mggu 3 hari.

ahhha. aku lagi sebak kott.

&& aku juga tinggal bertiga di rumah sekarang ni.

insyaAllah. gd luck kat sne. ad rzeki, insyaAllah dpt jpa jugakk :))

doakan aku ;)

fatinhusna said...

ghahaha, gile cantikk no yuk ;)
sedih n sebak kot aku
hadoii..
insyaAllah.
thanks yuk
kaw juga ye..
sure aku doakan ye :)
InsyaAllah.doakan aku jpa

Adika said...

gudluck ya....jgn main2 tau....ingt 2 harapan family tinggi menggunung Everest 2..........
:)

fatinhusna said...

thanks ya adi ;)